Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Gelişen Teknolojiler ve Hukuk Konferansları serisinin ikinci etkinliği olan “Yapay Zeka”, 1 Kasım 2019 Cuma günü yoğun bir katılımla Üniversitemizde gerçekleşti. Açılış konuşmalarında dijital dönüşüm ve yapay zeka mühendislik perspektifinden ve etik açıdan ele alındı. Konferansın ilk oturumunda yapay zekanın hukuki sorumluluğu meselesi, idare hukuku, medeni hukuk ve ceza hukuku bakımından ele alınırken ikinci oturumda kişisel veriler boyutunun yanı sıra hukuk yargılamasında ve hukukun yaratımı ile uygulamasındaki yeri tartışıldı. Konferansın üçüncü ve son oturumunda ise yapay zeka işe alımda ayrımcılık, uluslararası silahlı saldırı hukukundaki kullanımı ve fikri mülkiyet hukukundaki uygulamalar açısından ele alındı.

Gelişen Teknolojiler ve Hukuk Konferansları serisinin üçüncü etkinliğinin 2020 yılı bahar döneminde yapılması planlanıyor.