İletişim Fakültesi’nin 21 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirdiği açılış dersine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İnci Çınarlı ve Rafineri Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Nil Bağcıoğlu katıldı. Çınarlı, öğrencilere hitaben “bilgi birikiminiz, vicdanınız ve sorumluluk bilincinizle içinde yaşadığınız topluma faydalı bireyler olarak Galatasaray Üniversitesi’ndeki eğitim hayatınızı sürdüreceğinizden ve kariyerinize en iyi şekilde hazırlanacağınızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

“Söylemem Gereken Bir Şey Var” başlıklı bir konuşma yapan Bağcıoğlu, reklamcılığın temelinde yaratıcılığın bulunduğunu, ancak en zor şeyin ise fikri kabul ettirmek olduğunu belirtti. Bağcıoğlu, “reklam ajansında çalışmak isteyenler çok meraklı olmalı, çok çalışmalı ve hayatının önceliğine reklamcılığı koyması gerekir” dedi. Geleceğin iletişimcilerine tavsiyelerde bulunan ve deneyimlerini aktaran Bağcıoğlu, başarılı olmak için mesleğe aşık olunması ve Türkçe’nin doğru kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi.